Hlavní obsah

Teď už se na něj bude dívat jen on. Putin může ukrást i vodopád v národním parku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ruský prezident Vladimir Putin si „přidal“ k jedné ze svých neoficiálních rezidencí v Karélii na severu Ruska čtyřmetrový vodopád Marjalachti, který byl původně součástí národního parku v oblasti Ladožského jezera. Podle ruského investigativního portálu Dosje je přístup k vodopádu nyní zapovězen a místo, které je nyní pod stálým dohledem, obklopuje plot s ostnatým drátem.

Foto: Profimedia.cz

Vyhlídka na vodopád v areálu Putinovy rezidence

Článek

Naproti vodopádu podle portálu vyrostl také altánek. „Slouží jako vyhlídkové místo jedinému člověku, kterýsi může dovolit ukrást vodopád,“ poznamenal portál na adresu Putina.

V málo známé rezidenci v Karélii nedaleko finských hranic Putin pobývá minimálně jednou ročně a pobyt spojuje s návštěvou Valaamského kláštera na ostrově Valaam.

Rezidenci podle portálu tvoří tři domy s názvy Chýše rybáře, Sýpka a Zahradní dům. Chýši a sýpku nicméně podle pořízených záběrů příliš nepřipomínají, jde spíše o vily. Jejich vzhled je na Putina nezvykle moderní, podotkl Dosje. V areálu jsou mimo jiné také dva heliporty, mola pro jachty, pstruhová farma nebo hospodářství, kde se chovají krávy. Celý areál má protileteckou ochranu, tvrdí bulharský web epicentr.bg.

Abramovič jako soused

Nejbližším Putinovým sousedem je podle zjištění Dosje ruský oligarcha Roman Abramovič. Jeho rezidence se nachází asi čtyři kilometry od Putinovy.

Foto: Profimedia.cz

Areál, který údajně využívá ruský prezident Vladimir Putin.

O Putinově rezidenci už v roce 2016 informovala ruská televize Dožď a v roce 2022 o ní znovu psal například portál Meduza. Mezi oficiálními Putinovými rezidencemi objekt nefiguruje a v dokumentech je jako její vlastník uváděn miliardář a člověk z Putinova blízkého okolí Jurij Kovalčuk z Petrohradu.

Putin má rezidencí několik, mezi oficiální patří Novo-Ogarjovo u Moskvy nebo Valdaj asi 400 kilometrů severozápadně od Moskvy. Média se v minulosti věnovala také jeho utajovanému honosnému sídlu v Gelendžiku na pobřeží Černého moře.

To přepychové místo je moje, tvrdí o údajném „Putinově paláci“ ruský miliardář

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám