Hlavní obsah

Proruský kolaborant v Berďansku zahynul při výbuchu bomby pod autem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Rusy okupovaném Berďansku v Záporožské oblasti v neděli zabil výbuch bomby umístěné pod autem proruského kolaboranta. Na Telegramu to oznámila šéfka vojenské administrativy města Viktorija Halicinová. Následně to potvrdila ruská vyšetřovací komise.

Exploze vozidlaVideo: Telegram Web

 
Článek

„Pátého května byl zabit zaměstnanec okupantské vězeňské kolonie,“ napsala na Telegramu dle serveru Ukrajinska pravda Halicinová. „Pod auto mu bylo umístěno výbušné zařízení.“

Její tvrzení potvrzuje i vyjádření ruských úřadů, jež smrt vyšetřují jako vraždu. I ony identifikují zabitého jako zaměstnance vězeňské kolonie, přičemž uvádějí, že svým zraněním podlehl na místě. Výbušnina pod jeho vozidlem byla prý vyrobena podomácku.

Nejvíce atentátů na proruské kolaboranty bylo od začátku ruské invaze na Ukrajinu v únoru 2022 zaznamenáno v Chersonské a právě Záporožské oblasti. Bomby umístěné pod vozidly jsou pak obzvlášť často užívanou metodou. V Záporoží už takto skonala podnikatelka Valentyna Mamajová nebo šéf dopravní policie Oleksandr Koljesnikov.

Rusko plánuje útoky po celé Evropě, varují rozvědky

Evropa

Výběr článků

Načítám