Hlavní obsah

Princ Harry s Meghan kážou o ekologii, sami létají soukromými letadly sem a tam

Novinky,

Princ Harry se svou chotí Meghan se postarali o další pozdvižení. Zatímco se stylizovali do rolí bojovníků za ekologii, nabádají okolí ke snižování uhlíkových stop a chtějí mít jen dvě děti, aby nezatěžovali planetu, v reálu na ochranu klimatu příliš nedbají, píše deník Daily Mail. Jak jinak si vysvětlit, že vévoda a vévodkyně ze Sussexu vyrazili soukromým tryskáčem na Ibizu a za pouhé dva dny opět soukromým letadlem se přesunuli na Francouzskou riviéru.

Foto: Pool, Reuters

Princ Harry a vévodkyně Meghan se svým prvorozeným synem.

Článek

Na španělském ostrově se zřejmě tajně slavily Meghaniny narozeniny, informoval britský deník Metro. Manželský pár s sebou bral synka Archieho Harrisona. Z Ibizy se vrátili v pondělí.

O 48 hodin později Harry s manželkou a synem vyrazil, opět v soukromém letadle (tentokrát to byl dvanáctimístný stroj Cessna Citation Sovereign registrovaný u americké firmy NetJets), do Francie, konkrétně do letoviska Nice.

Má jít o „krátký výlet“, podle britského listu The Daily Express. Do sobotního večera se zatím ale nevrátili.

Mnohem více emisí na osobu

List The Daily Mail si všímá především toho, že lidé, kteří se prezentují jako ochránci životního prostředí a silní podporovatelé ekologických aktivit, vyrážejí na cesty soukromými letadly, které na osobu vyprodukují až sedmkrát více emisí, než jak tomu je u běžných komerčních letů.

Harry s Meghan mají za sebou třetí soukromý let během osm dnů. Uvidíme, jak se z Francie dopraví do Spojeného království, píše deník.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám