Hlavní obsah

Při běhu s býky zemřela ve Španělsku divačka

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Madrid

Tradiční běh s býky ve Španělsku má už třetí oběť za tento týden. Ve městě Arganda del Rey poblíž hlavního města Madridu se jí stala 48letá žena, oznámila ve čtvrtek radnice.

Foto: Eloy Alonso, Reuters

Od roku 2000 přišlo ve Španělsku při tradičních bězích s býky o život nejméně 36 lidí.

Článek

Žena neběžela s býky ulicemi, nýbrž běhu přihlížela, přičemž prostrčila hlavu skrz vztyčené hrazení. Býk jí uštědřil ránu do hlavy a rohem jí propíchl krk. Žena krátce nato zemřela.

Město bude držet smutek a ženu uctí minutou ticha, festival ale prý bude pokračovat.

Za tento týden je to už třetí oběť běhů s býky. V pondělí ve městě Villaseca de la Sagra zemřel 41letý zedník, když mu býk protrhl plíci a prořízl jednu z tepen. Ve středu nepřežil střet s býkem další muž ve městě La Llosa.

Od roku 2000 přišlo ve Španělsku při tradičních bězích s býky o život nejméně 36 lidí. Při festivalu v Pamploně bylo v letos v červenci zraněno 37 lidí včetně 11 cizinců.

Reklama

Související témata:

Související články

V Katalánsku zakázali býčí zápasy

Španělská tradice býčích zápasů, proti nimž se bouří ochránci práv zvířat, může být ohrožena. Ve středu o jejich zákazu v Katalánsku rozhodl místní parlament....

Výběr článků

Načítám