Hlavní obsah

Pozvání Rusů na francouzské oslavy? Nic potvrzeného nemáme, uvedla Zacharovová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mluvčí ruského ministerstva zahraničí Marija Zacharovová prohlásila, že Rusko neobdrželo diplomatickou cestou pozvání na výročí vylodění v Normandii. Informuje o tom vládní agentura TASS. Zacharovová tak reagovala na zprávu francouzských médií, že se organizátoři chystají Moskvu pozvat.

Foto: Profimedia.cz

Mluvčí ruského ministerstva obrany Marija Zacharovová

Článek

„Viděla jsem všechny tyto zprávy, včera pozdě večer jsme byli v kontaktu s naším velvyslancem (ve Francii) Alexejem Meškovem ohledně informací, které obletěly francouzská média. Zatím nemáme žádné potvrzení o tom, že by (pozvánka) byla na diplomatických kanálech,“ prohlásila podle agentury TASS Zacharovová pro rozhlasovou stanici Sputnik.

O pozvání Ruské federace informovala například francouzská rozhlasová stanice Europe 1, podle níž bude pozvánka zaslána ruskému velvyslanectví v Paříži.

„Vzhledem k situaci na Ukrajině nebude prezident Vladimir Putin pozván,“ uvedli organizátoři vzpomínkové akce podle francouzské televize BFMTV.

Oslava výročí vylodění se bude konat 6. června v Normandii. Ruský vůdce se jí účastnil osobně před deseti lety. Před pěti lety, kdy situace na východní Ukrajině uvázla na mrtvém bodě, ale chyběl. Tehdy uvedl, že to „absolutně není problém“.

Francie zve Rusko na oslavy výročí vylodění v Normandii

Zahraniční

Reklama

Výběr článků

Načítám