Hlavní obsah

Posmrtný sňatek oběti zabijáka z Toulouse má požehnání od Sarkozyho

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž

Jednoho ze tří vojáků, které zabil muslimský radikál Mohammed Merah, si smí posmrtně vzít jeho těhotná přítelkyně. Umožnil to v pátek francouzský prezident. Vojáci zastřelení v jihofrancouzském Montaubanu byli prvními obětmi zabijáka z Toulouse. Po nich Merah zaútočil na děti a učitele u židovské školy.

Foto: Reuters

Francouzský prezident Nicolas Sarkozy

Článek

"Právě jsme obdrželi z Elysejského paláce příslušné povolení," řekl advokát vojákovy rodiny Gilbert Collard.

Pro posmrtný sňatek vydal zvláštní povolení prezident Nicolas Sarkozy. Takové povolení je možné poskytnout, pokud mrtvý dal jasně najevo svůj záměr vstoupit do manželství. Povolení může vydat pouze prezident republiky.

Pětadvacetiletý výsadkář Abel Chennouf se stal jednou ze sedmi obětí Mohammeda Meraha. Zastřelen byl už 15. března se dvěma dalšími kolegy. Další voják byl postřelen a jeho stav zůstává vážný. Při posledním útoku zabil tři děti a rabína.

Média kritizují tajnou službu a další bezpečnostní složky, že Meraha včas neidentifikovaly a nezabránily mu v dalším vraždění. Šlo přitom o člověka, který se dostal na seznam lidí, kteří měli zakázáno letět do USA.[celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám