Hlavní obsah

Pořadatelé Tour de France stáhli žalobu na ženu, která zavinila hromadný pád

Tours

Představitelé Tour de France stáhli žalobu na ženu, která zavinila hromadný pád cyklistů v sobotní úvodní etapě závodu. Informaci agentuře Reuters potvrdili pořadatelé. Nepozorná divačka, která byla od středy ve vazbě na policejní stanici v Landerneau, čelila obvinění z úmyslného obecného ohrožení.

Foto: Anne-christine Poujoulat, Reuters

Švýcarský cyklista Marc Hirschi po srážce na Tour de France

Článek

„Stahujeme žalobu. Ten příběh už je nafouknutý až dost, ale chceme znovu připomenout všem, že při závodech platí bezpečnostní pravidla,” řekl šéf Tour Christian Prudhomme.

„Pokud přijedete na Tour, hlídejte si děti a mazlíčky a nepřecházejte neopatrně silnici. A především – respektujte jezdce. Oni jsou ti, kteří si zaslouží být živě v televizi,” dodal Prudhomme.

Třicetiletá Francouzka při závodu neopatrně vystrčila do cesty pelotonu ceduli se vzkazem a točila se s ním za projíždějící televizní kamerou.

Do trčícího kartonu vrazil ve vysoké rychlosti německý cyklista Tony Martin a způsobil nechtěně pád dalších šesti desítek svých kolegů. Někteří z nich museli letošní ročník Tour de France hned první den vzdát.

Žena způsobila hromadný pád na Tour de France, hledá ji policie

Evropa

Z místa nehody žena odešla a nebyla k nalezení. Podle AFP se ale ve středu sama bretaňské policii přihlásila.

Policie zadržela divačku, která způsobila hromadný pád na Tour de France

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám