Hlavní obsah

Polský ministr se po útoku ve Stockholmu ostře pustil do migrantů. Ukázalo se, že tam vraždil Polák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nedovolíme běžencům změnit polská města na ghetta plná agresivních, kulturně nám cizích, nepřátelsky naladěných skupin, reagoval polský ministr spravedlnosti Zbigniew Ziobro na sobotní střelbu ve švédském Stockholmu, která si dosud vyžádala dvě oběti. Polská agentura PAP ale zjistila, že o víkendu ve Švédsku sice vraždil uprchlík, ale z Polska.

Foto: Tt News Agency, Reuters

Místo brutálního útoku ve Stockholmu

Článek

Informoval o tom server natemat.pl. „Nedovolíme, aby se naše matky, ženy a dcery obávaly vyjít ze svých domovů. Pokud ale Berlín, Paříž, Brusel či Stockholm chtějí mít v ulicích krev, je to jejich věc. Polsko je bezpečné a tak to zůstane,“ uvedl na Twitteru ministr Ziobro, který je zároveň polským generálním prokurátorem.

Dodal, že Polsko nesouhlasí s povinným přijímáním migrantů. „Přijali jsme miliony Ukrajinců, kteří utekli před válkou ze své vlasti. To my můžeme učit Západ, co je to být křesťanským národem pomáhajícím jiným v nouzi,“ rozohnil se.

Při útoku Poláka zemřel 15letý chlapec

Útočníkem ze Stockholmu je 19letý polský recidivista, který už byl v Polsku trestán za násilnou trestnou činnost. Policie jej zadržela společně s komplicem, který není polské národnosti. Našla u nich také pravděpodobně vražednou zbraň, kterou předala na balistické zkoušky.

Při útoku přišel o život 15letý chlapec, následně v nemocnici pak zraněním podlehl 45letý muž. Další mladík a 65letá žena jsou hospitalizováni s těžkými zraněními.

Po střelbě ve Stockholmu zemřel 15letý mladík

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám