Hlavní obsah

Po střelbě ve Stockholmu zemřel 15letý mladík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stockholm
Aktualizováno

Při střelbě na jihu Stockholmu přišel o život jeden člověk, další tři lidé utrpěli zranění, informoval švédský list Aftonbladet. Policie přijala hlášení o střelbě ve čtvrti Farsta krátce po šesté hodině večer.

Foto: Alexander Demianchuk , Reuters

Na sociálních sítích se objevily informace, že střelci měli kalašnikovy. Ilustrační foto

Článek

Mrtvým je podle médií patnáctiletý mladík, zraněnými jsou další patnáctiletý hoch, pětačtyřicetiletý muž a pětašedesátiletá žena. Po automobilové honičce byli podle listu Expressen zadrženi dva údajní pachatelé.

Jeden ze svědků popsal, že na náměstí zaslechl několik výstřelů. Nejprve si ale myslel, že jde o zvuk petard. „Pak jsem uviděl osamělého muže v tmavém oblečení, který držel něco, co vypadalo jako útočná puška,“ citoval deník Aftonbladet tohoto svědka. Výstřelů podle něj bylo pět nebo šest.

Střelba se odehrála u vchodu do metra. Na sociálních sítích se objevily informace, že střelci měli kalašnikovy, začali střílet po lidech a poté z místa činu utekli. Motiv jejich činu je zatím neznámý. Policie zahájila vyšetřování v souvislosti s vraždou a několika pokusy o vraždu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám