Hlavní obsah

Polsko bude chtít po Itálii vydání mužů podezřelých ze znásilnění turistky v Rimini

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Varšava

Polsko bude od Itálie žádat vydání k trestnímu stíhání čtveřice útočníků, kteří předminulý víkend v přímořském letovisku Rimini znásilnili polskou turistku a zbili jejího partnera. V pondělí to řekl náměstek polského ministra spravedlnosti Patryk Jaki.

Foto: Profimedia.cz

První náměstek ministra spravedlnosti Patryk Jaki

Článek

Polský pár ve věku 26 let byl napaden na pláži v Rimini v sobotu 26. srpna časně ráno. Útočníci ženu znásilnili a muže zmlátili tak, že ztratil vědomí. Oběti rovněž okradli. Zakrvácené dvojici po útoku pomohli místní obyvatelé, kteří je dopravili do nemocnice.

Italská policie postupně zadržela čtyři podezřelé. Posledního, dvacetiletého žadatele o azyl z Konga, který byl podle všeho vůdcem skupiny, dopadla v neděli. [celá zpráva]

Den předtím už zajistila tři další členy gangu, kteří jsou nezletilí. Jde o dva marocké bratry ve věku 15 a 17 let, kteří se v Itálii narodili, a o 16letého Nigerijce. Oba Maročané se k hromadnému znásilnění Polka a peruánského transsexuála přiznali. Napadený Peruánec je identifikoval. [celá zpráva]

Žádají vysoké tresty

Polské úřady vedou vlastní vyšetřování tohoto případu. Patryk Jaki řekl, že čtveřice by měla čelit velmi přísnému trestu, který by odradil od páchání takových zločinů.

Prokurátor v Rimini Paolo Giovagnoli se nechal slyšet, že za takovéto trestné činy může teoreticky hrozit i více než 20 let vězení. Problémem při postihu tří z pachatelů je, že jde o nezletilé osoby.

Italské úřady se k možnosti případné extradice čtyř pachatelů do Polska zatím nevyjádřily. Skupina je vyšetřovaná pro podezření, že spáchala další podobné trestné činy. Zřejmě už 12. srpna na pláži napadla a zmlátila italskou dvojici. Muži ukradli peněženku, hodinky a mobil, zatímco ženě hrozili znásilněním.

Jaki už dříve uvedl, že by si pachatelé zasloužili smrt i mučení. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám