Hlavní obsah

Italové dopadli i čtvrtého podezřelého ze znásilnění Polky v Rimini

• Aktualizováno
Právo, Pavol Minárik

Italská policie zatkla už i čtvrtého muže podezřelého ze znásilnění polské turistky a peruánského transsexuála, ke kterým došlo před týdnem na pláži v Rimini. Je jím 20letý mladík z Konga, který byl jako jediný z gangu plnoletý a měl být též šéfem skupiny. Uvedla to v neděli ráno polská média s odvoláním na italský deník Corriere della Sera.

Foto: Manuel Migliorini, ČTK/AP

Místo činu v Rimini

Článek

Dvacetiletý Guerin Butungu z Konga, považovaný za šéfa čtyřčlenného gangu, který před týdnem na pláži v italském Rimini několikrát hromadně znásilnil šestadvacetiletou Polku, se v neděli pokusil ujet vlakem do Francie.

Zabránily mu v tom dvě italské policistky, které ho poznaly v jednom z vagónů, když se pokusil schovat. Uvedla to polská média s odvoláním na italskou agenturu ANSA.

Uprchlík Butungu má v Itálii platný pobyt do roku 2018 a měl tam i podanou žádost o politický azyl. Jako jediný z gangu je plnoletý, a proto policie zveřejnila jeho totožnost.

Už v sobotu média uvedla, že se ke znásilnění 26leté Polky a útoku na jejího manžela přiznali na policii v Montecchio di Pesaro poblíž Rimini dva bratři z Maroka. [celá zpráva]

Dva měsíce o nich nikdo nevěděl

Média původně informovala, že je jim 17 let, později uváděla 15 a 17 let, v neděli pak, že jsou ve věku 15 a 16 let. Prokurátor je vyslýchá ve věznici v Rimini v přítomnosti soudců z tribunálu pro neplnoleté.

Maročtí bratři se na policii přihlásili sami a přiznali se ke znásilnění i napadení poté, co policie zveřejnila videozáznam z bezpečnostních kamer z místa činu.

Ještě v sobotu večer italská policie zadržela také třetího člena gangu – tomu je 17 let a pochází z Nigérie. Žádný ze zatčených neměl dosud nic co do činění s policií, uvedly italské orgány.

Všichni čtyři násilníci byli registrovaní v organizaci Freedom, která sdružuje uprchlíky. Před dvěma měsíci ji ale podle italské policie opustili a od té doby nikdo nevěděl, kde se nacházejí.

Policie také uvedla, že Butungu se v minulosti učil na číšníka v jedné restauraci ve městě Pesaro jižně od Rimini, ale učňovskou přípravu nezakončil potřebnou zkouškou.

Italští ministři vnitra a spravedlnosti Marco Minniti a Andrea Orlando ocenili v neděli činnost policie, které se v krátké době podařilo zatknout mimořádně nebezpečné násilníky.

Na objasňování případu se podílí také jeden prokurátor a dva policejní vyšetřovatelé z Polska, kteří dorazili do Rimini ve středu.

Reklama

Výběr článků

Načítám