Hlavní obsah

Trest smrti či mučení. Polský náměstek volá po trestu pro „bastardy z Rimini”

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Varšava

Varšava je pobouřena případem hromadného znásilnění Polky a brutálního napadení jejího partnera na italské pláži v Rimini. Na místo v úterý vyšle vlastní vyšetřovatele a náměstek ministra spravedlnosti Patrik Jaki na Twitteru napsal, že by měli útočníci dostat trest smrti.

Foto: Profimedia.cz

První náměstek ministra spravedlnosti Patryk Jaki na snímku z 11. května 2017 z tiskové konference ve Varšavě

Článek

„Ty bastardi z Rimini by si zasloužili trest smrti, ačkoliv v tomto konkrétním případě bych také obnovil mučení,“ napsal Jaki na Twitteru.

Pár šestadvacetiletých polských turistů napadli čtyři muži v noci na sobotu okolo čtvrté hodiny, když si dvojice užívala soukromí na odlehlé části pláže. [celá zpráva] Muže čtveřice zmlátila, ženu navíc několikrát znásilnili. Oba pak okradli. Muž se navíc na znásilnění své dívky musel dívat. [celá zpráva]

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Na italské pláži napadli turistyVideo: Reuters

Stopy vedou k pašerákům

Policii už se podařilo shromáždit několik vodítek, které by mohly vyšetřovatele  přivést násilníkům na stopu. Kromě toho, že jsou pachatelé pravděpodobně z oblasti severní Afriky, konkrétně Maghrebu, se podařilo zjistit také to, že to jsou muži mladší třiceti let.

Policie navíc zajistila otisky prstů, které s největší pravděpodobností patří pachatelům, a má k dispozici také kamerový záznam z pláže. Jelikož ale byla na místě útoku tma, snímky nejsou příliš průkazné.

Podle zdrojů agentury ANSA vedou stopy do prostředí pašeráků ilegálních migrantů. Agentura však upozorňuje, že jsou to nepotvrzené informace. Napadený pár zůstává v nemocnici, jeho stav ale není vážný a brzy by mohl být přepraven do vlasti.

Reklama

Výběr článků

Načítám