Hlavní obsah

Horor v Kanadě: Student vyvraždil rodinu, u níž bydlel. Včetně kojence

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ottawa

Hlavní město Kanady Ottawu zasáhla šokující masová vražda šesti lidí, včetně čtyř dětí. Nejmladšímu byly pouhé dva měsíce. Z vraždy byl policií obviněn devatenáctiletý student, který s povražděnou rodinou přebýval.

Foto: Reuters

Zakrvácené dveře rodinného domu, kde došlo k šestinásobné vraždě

Článek

Dle vyjádření policie citovaného BBC se oběti i vrah do Kanady přestěhovali teprve nedávno ze Srí Lanky. „Toto byl nesmyslný násilný čin spáchaný na zcela nevinných lidech,“ vyjádřil se k vraždě náčelník ottawské policie Eric Stubbs.

Telefonát o událostech na předměstí Barrhaven policie obdržela ve středu večer ve 22:52 místního času (čtvrtek 4:52 SEČ). Po příjezdu na místo činu policisté rychle identifikovali podezřelého, který byl dle Stubbbsových slov zatčen bez incidentu. Až poté policisté vstoupili do domu, kde objevili těla matky, jejích čtyř dětí a dalšího známého, který s rodinou přebýval.

Oběti byly identifikovány jako pětatřicetiletá Darshani Banbaranayake Gama Walwwe Darshani Dilanthika Ekanyakeová a její děti: sedmiletý Inuka Wickramasinghe, čtyřletá Ashwini Wickramasingheová, dvouletá Rinyana Wickramasingheová a dvouměsíční Kelly Wickramasingheová. Šestým zavražděným byl čtyřicetiletý Amarakoonmudiayansela Ge Gamini Amarakoon. Otec dětí byl vrahem pouze zraněn a momentálně se nachází v nemocnici ve vážném, ale stabilizovaném stavu.

Blesk v Kanadě udeřil do letadla

Amerika

Devatenáctiletý Febrio De-Zoysa byl obviněn z šesti vražd a jednoho pokusu o vraždu. Z vyjádření náčelníka policie je známo jen to, že k činu použil „ostrou zbraň“. V jednom rozhovoru pro kanadskou televizi sice Stubbs uvedl, že šlo o případ masové střelby, ale následně se dodatečně opravil. V současnosti probíhá další vyšetřování.

Podle Stubbse je středeční čin největším případem vraždy v nedávné historii města. Také jej nazval „skutečnou tragédií“, která bude na hlavní město Kanady nadále mít „významný“ dopad. „Jsem si jistý, že dopad na komunitu je velký,“ dodal, zatímco zdůrazňoval, že by se ostatní obyvatelé Barrhavenu měli od oblasti stále držet dál.

Premiér země Justin Trudeau ve čtvrtek nad „příšerným násilím“ vyjádřil „šok a zděšení“. Starosta Ottawy Mark Sutcliffe zase šestinásobnou vraždu na sociální síti X nazval jednou „z nejvíce šokujících násilných událostí v historii jejich města“.

„Jsme hrdí, že žijeme v bezpečné komunitě, ale tyto zprávy jsou znepokojující pro všechny obyvatele Ottawy,“ napsal dále. „Děkujeme členům našich pohotovostních služeb, kteří vyšetřují a podporují ty, které tato příšerná událost zasáhla.“

Na agresivní krocany s baseballovou pálkou. Starostovi kanadského města došla trpělivost

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám