Hlavní obsah

Pokud se uzavře mírová smlouva, Zelenského oběsí, tvrdí Medveděv

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj nemá zájem na mírovém urovnání konfliktu, prohlásil exprezident a expremiér Dmitrij Medveděv. Dohoda o ukončení války pro něj bude v každém případě znamenat konec, řekl nynější místopředseda Rady bezpečnosti Ruské federace. Buď ho „pověsí na nejbližším stromě, nebo bude jeho konec pomalejší, kdy ho odstraní z funkce“, tvrdí Medveděv.

Foto: Sputnik, Reuters

Dmitrij Medveděv

Článek

„Zelenskyj bude i nadále žebrat na Západě o peníze a zbraně. Bude se snažit dokázat, že je stále ve hře, že je nadějí liberálního světa, že je poslední baštou evropské demokracie, kterou chce ruský medvěd roztrhat,“ uvedl podle agentury TASS Medveděv na sociální síti Telegram. V každém případě bude mírová smlouva pro Zelenského znamenat konec.

Ten může být „buď rychlý, kdy ho nacisté pověsí za tajnou dohodu s Moskvou, nebo bude pomalejší. Jeho konkurenti dosáhnou toho, že skončí jako prezident, který prohrál válku“, tvrdí Medveděv.

Jeho názor prý potvrzují různí lidé kolem ukrajinského prezidenta, kteří „neustále vykřikují, že mírová smlouva nebude“.

Medveděv zmiňuje mírovou smlouvu navzdory tomu, že Rusko podle oficiální propagandy není s Ukrajinou ve válečném stavu, ale provádí pouze „speciální vojenskou operaci“.

„Od Lisabonu po Vladivostok“. Medvěděv se zasnil o Eurasii

Válka na Ukrajině

Medveděv ve svých vyjádřeních určených pro ruské publikum dále zmiňuje obligátní nacismus na Ukrajině a opakuje tvrzení, že ukrajinský prezident je narkoman.

Ruské silácké výroky

Podobné silácké výroky jsou od zahájení ruské invaze na Ukrajinu od vrcholných představitelů Putinova režimu a jeho propagandistů slyšet stále častěji s tím, jak se vojenský postup Moskvy zadrhává.

Z Británie bude jen radioaktivní poušť. Dvorní ruský propagandista straší podmořským dronem

Válka na Ukrajině

Západní experti naopak spekulují, jaké nálady panují v Kremlu a jak silná je pozice ruského prezidenta Vladimira Putina poté, co Rusko utrpělo výrazné ekonomické i diplomatické škody, aniž by na Ukrajině dosáhlo vytyčených cílů.

Medveděv působí od ledna 2020 ve funkci místopředsedy Rady bezpečnosti Ruské federace. Od dubna 2012 je předsedou vládní strany Jednotné Rusko. V letech 2012 až 2020 zastával post ruského premiéra a v období 2008–2012 působil ve funkci prezidenta.

Reklama

Výběr článků

Načítám