Hlavní obsah

Podříznu vám hrdla, vyhrožoval Syřan ve vídeňské katedrále sv. Štěpána

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rakouská policie zatkla v pondělí 29letého Syřana, který opakovaně narušoval bohoslužby ve vídeňské katedrále svatého Štěpána. Se šroubovákem v ruce dokonce vyhrožoval pracovníkům světoznámého svatostánku, že je podřeže.

Foto: Profimedia.cz

Vídeňská dominanta - katedrála svatého Štěpána

Článek

Podle serveru OE24.at muž rušil průběh mší v několika minulých dnech. Například v neděli během obřadu vykřikoval, takže kněz musel bohoslužbu přerušit. Poté ještě překonal zábradlí a začal duchovnímu nadávat.

V pondělí dopoledne přišel muž do katedrály znovu. V ruce měl dvě plechovky piva, a když k němu přistoupili dva zaměstnanci, aby jej usměrnili, vytáhl Syřan šroubovák a za opětovného křiku naznačoval, že jim podřízne hrdlo.

Jeden z pracovníků okamžitě vyrozuměl policii, načež se Syřan dal na útěk. Ještě na přilehlém náměstí Stephansplatz jej ale strážci pořádku dopadli a zadrželi. Šroubovák měl stále u sebe.

„Motiv ještě není jasný. Výslech zatím nebyl možný vzhledem k jeho agresivnímu chování,“ uvedlo ředitelství vídeňské policie s tím, že muž na pokyn vídeňského státního zastupitelství skončil ve vazební cele.

Rakousko srazilo migraci oproti loňsku na polovinu

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám