Hlavní obsah

Pochod miliónů masek proti cenzuře a korupci zasáhl Londýn i Washington

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn/Washington
Aktualizováno

Stovky demonstrantů pochodovaly v úterý centry Londýna, Washingtonu i dalších měst, aby protestovaly proti cenzuře a korupci vlád. Protesty sympatizantů hnutí Anonymous byly součástí vyhlášeného Pochodu miliónu masek.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Anonymous demonstrovali proti korupci před Bílým domem Video: Reuters

 
Článek

Protestující měli na tvářích masky Guye Fawkese, anglického katolíka, který se na počátku 17. století neúspěšně pokusil vyhodit do povětří britský parlament. Právě 5. listopadu si jeho čin hlavně v Británii připomínají ohňostroji a světelnými představeními.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Příznivci Anonymous se v Londýně poprali s policistyVideo: Reuters

V Londýně demonstranti pochodovali z Trafalgarského náměstí k parlamentu, v jehož blízkosti se část z nich střetla s policií.

Foto: Andrew Winning, Reuters

Protestující s maskou Guye Fawkese v Londýně

Ve Washingtonu se protestující shromáždili u Monumentu, odkud se vydali k Bílému domu. Upozorňovali na problém sledování ze strany tajné služby NSA, geneticky modifikovaných potravin i cenzury a korupce ve vládě.

Demonstrace byly součástí vyhlášeného Pochodu miliónů masek. Protesty už zažila také další města od Austrálie přes Brazílii po Skandinávii. Plánovány jsou i na dalších místech.

Reklama

Výběr článků

Načítám