Hlavní obsah

Po úderu dronů u vojenského letiště na Krymu vybuchl muniční sklad

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Exploze po dronovém útoku u vojenského letiště v obci Okťabrskoje poblíž Simferopolu na Ruskem okupovaném Krymu hlásila v sobotu stanice Nexta a další média. Místní obyvatelé hlásili také výbuchy poblíž tamní železniční stanice. Útok bezpilotníků v oblasti potvrdil i šéf okupační správy poloostrova Sergej Aksjonov s tím, že vybuchl muniční sklad.

Ukrajinské bezpilotní letouny zaútočily na KrymuVideo: Reuters

 
Článek

„Po explozích je vidět oheň na okraji železniční stanice Elevatornaja v části, kde se nacházejí nákladní vlaky. Možná hoří cisterny,“ citoval ukrajinský web Suspilne obyvatele sousední vesnice.

„Nepřítel se pokusil o nálet pomocí bezpilotních letounů na infrastrukturní objekty v Krasnogvardějském okrese. Na místě jsou pracovníci ministerstva pro mimořádné situace, aby eliminovali možné následky. Všechny příslušné služby se zapojily do akce,“ hlásil pak na svém telegramovém účtu Aksjonov s tím, že v muničním skladu došlo k explozi.

Foto: Reuters

Ukrajinské bezpilotní letouny zaútočily na Krymu

„Bylo rozhodnuto o evakuaci obyvatel v okruhu pěti kilometrů od místa mimořádné události. Pro minimalizaci rizik bylo také rozhodnuto o přerušení provozu na krymské železnici,“ dodal později.

Vojenská letecká základna v Okťabrskoje byla v sovětských dobách jedním z největších letišť Černomořské flotily, podotkl v souvislosti s útokem web Suspilne. Později bylo letiště opuštěno, od loňského roku jej však znovu částečně začala využívat ruská armáda.

Doprava na Krymském mostě byla zablokována. Musí být vyřazen z provozu, řekl Zelenskyj

Válka na Ukrajině

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám