Hlavní obsah

Po požáru domu na předměstí Lyonu zemřelo deset lidí včetně pěti dětí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lyon

Deset lidí, z toho pět dětí, zemřelo při požáru, který propukl v pátek nad ránem v sedmipatrovém domě ve městě Vaulx-en-Velin na předměstí Lyonu. Čtrnáct lidí utrpělo zranění, čtyři z nich jsou v ohrožení života. Na místě zasahuje asi 170 hasičů, dva z nich jsou mezi zraněnými.

Foto: Profimedia.cz

Policisté hlídají okolí domu na předměstí Lyonu.

Článek

Příčina požáru, který se už podařilo uhasit, není zatím známa, uvádí prefektura departementu Rhône. Okolí domu je uzavřené a hlídají ho policisté.

Francouzský ministr vnitra Gérald Darmanin uvedl, že je v kontaktu s prezidentem Emmanuelem Macronem, a slíbil, že bude zahájeno vyšetřování, které má za cíl zjistit příčinu požáru. „Je tu několik scénářů,“ naznačil.

„Pláču při pomyšlení na všechny ty oběti,“ řekl stanici BMF TV jeden z místních obyvatel. Dalšího rezidenta v okolí domu požár dokonce probudil.

„Slyšeli jsme křik, dětský křik. Když jsme otevřeli okno, viděli jsme kouř a ihned běželi ven,“ řekl muž, kterého stanice uvedla jako Sarema.

Je to monstrum, říká hasič. U Bordeaux opět řádí rozsáhlý požár

Zahraniční

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám