Hlavní obsah

Pět let natvrdo. Čech jde na Slovensku do vězení, při demonstraci házel kameny na policisty

Bratislava

Pětiletý trest odnětí svobody nepodmíněně dostal 32letý občan České republiky Pavel R. za útok na policisty během nouzového stavu. Verdikt je pravomocný.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Fotbaloví ultras.

Článek

Muž házel kameny a dlažební kostky na policisty v průběhu listopadového shromáždění před úřadem vlády v Bratislavě. Na místě byl zadržen a obviněn ve věci obzvláště závažného zločinu útoku na veřejného činitele spáchaného v krizovém stavu. Kameny a dlažební kostky zasáhly policisty do přilby, hrudi a do dalších míst na těle.

Čechovi za výtržnosti při demonstraci v Bratislavě hrozí dlouholeté vězení

Koronavirus

Nouzový stav byl na Slovensku vyhlášen v souvislosti s pandemií koronaviru. Platil rovněž zákaz shromáždění více než šesti osob.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Fotbaloví ultras.

Navzdory tomu se v listopadu 2020 sešlo před Úřadem vlády Slovenské republiky několik tisíc lidí, převážně ultras fotbalových klubů z celého Slovenska. Byli mezi nimi také členové a sympatizanti Lidové strany Naše Slovensko. Účastníci protestu křičeli hesla jako „Matovič do basy“, „Nedáme se testovat“, „Matovič je k...t“ a „Slovensko Slovákům“.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Členové ultras zapálili před úřadem vlády světlice a začali házet směrem na budovu dělobuchy. Někteří dokonce vylezli na bránu úřadu vlády a snažili se ji vylomit. Po chvíli, když začala praskat zeď, do níž byla brána ukotvena, nastoupila před budovu jednotka těžkooděnců. Okamžitě se na ně snesla sprška kamení a lahví. Policie použila proti členům ultras slzný plyn a vodní dělo.

Reklama

Výběr článků

Načítám