Hlavní obsah

„Všechny je nás do toho prd.“ Pellegriniho mluvčí si pustila pusu na špacír

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Předseda slovenského parlamentu Peter Pellegrini (Hlas) se omluvil za svou mluvčí Patrícii Medveď Macíkovou, která podrážděně reagovala na otázky deníku Sme na jeho služební byt. „Má mluvčí je temperamentní žena a občas jí v soukromí ‚uletí‘ jazyk,“ omlouval svou mluvčí druhý nejvyšší ústavní představitel Slovenska.

Foto: Profimedia.cz

Předseda slovenského parlamentu Peter Pellegrini se svou mluvčí Patrícií Medveď Macíkovou

Článek

Pellegrini tvrdí, že chápe frustraci své mluvčí, která musí řešit údajně od podlahy smyšlený případ s přidělováním bytů poslanců. Tvrdí také, že se jednalo o neformální rozhovor s novinářkou deníku Sme, která ho poté zveřejnila.

„Ale faktem je, že takto se prostě nekomunikuje, a pokud já osobně volám po větší politické kultuře, mého týmu se to týká jako prvního. Proto se omlouvám za nevhodnou reakci mé mluvčí a určitě v takovém duchu s médii pokračovat nebudeme. Slušnost je jedním ze základních prvků mé politiky,“ dodal Pellegrini na sociální síti.

Deník Sme se ptal mluvčí parlamentu, proč má Pellegrini přidělený byt v poslanecké ubytovně, když vlastní byt poblíž parlamentu. „Co vás do toho, na jaký účel mu to je? Kdyby tam i teď měl čtyři štěňátka zavřené, tak všechny je nás do toho prd,“ reagovala s rozdivočelou gramatikou mluvčí do telefonu.

Fico ohlásil bojkot vybraných médií

Evropa

Pellegrini k případu ještě dodal, že z minulého volebního období, kdy byl poslancem, mu zůstal na ubytovně pro poslance malý pokojík, který má asi 3 krát 3 metry, s jednou postelí, mini stolkem a skříní. Na ubytování má nárok každý poslanec, který má trvalý pobyt mimo Bratislavský kraj. Pellegrini má trvalý pobyt v Banské Bystrici.

Deník Sme však konstatoval, že Pellegrini vlastní třípokojový byt v luxusním komplexu Zuckermandel, vzdáleném jen pár minut pěšky od budovy parlamentu. Pro šéfa parlamentu je určena služební vila na Gorazdově ulici, ale Pellegrini ji nevyužívá, protože je ve špatném technickém stavu.

Slovenským prezidentem by se stal s přehledem Peter Pellegrini, ukázal průzkum

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám