Hlavní obsah

Papež vytvoří komisi k ochraně dětí před zneužíváním duchovními

Papež František se rozhodl vytvořit expertní komisi, která mu bude radit v otázkách ochrany dětí před sexuálním zneužíváním duchovními a pomoci obětem takového jednání. Oznámil to ve čtvrtek bostonský kardinál Sean O'Malley na závěr jednání papežova osmičlenného poradního sboru kardinálů, který připravuje zásadní reformu úředního aparátu katolické církve.

Foto: Alessandro Bianchi, Reuters

Papež František s kardinály

Článek

"Komise má ve spolupráci s biskupy a biskupskými konferencemi připravit návrhy pro nové iniciativy" v této oblasti, sdělil kardinál na tiskové konferenci. Upřesnil, že tyto iniciativy mají zahrnovat ochranu dětí a také výchovné programy pro duchovní, seminaristy a učitele náboženství.

Podle O'Malleyho vytvoření komise navrhl ve středu papežovi poradní sbor kardinálů a František s tím dnes souhlasil, čímž pokračuje na cestě vytyčené jeho předchůdcem Benediktem XVI. Členové komise budou oznámeni později.

Související téma:

Foto: Alessandro Bianchi , Reuters

Papež František

Papežův poradní sbor kardinálů se poprvé sešel začátkem října, aby projednal opatření k reformě papežské kurie. Podle mluvčího Vatikánu Federica Lombardiho, kterého citovala agentura APA, se sbor má opět sejít ve dnech 17. až 19. února před kardinálskou konzistoří svolanou na 21-23. února.

Reklama

Související články

Vánoční strom pro papeže bude z Bavorska

Vánoční strom pro papeže Františka, který bude o svátcích zdobit Svatopetrské náměstí, vyrostl v bavorském městečku Waldmünchen, jen několik kilometrů od...

Výběr článků

Načítám