Hlavní obsah

Pacient s ebolou v Německu zemřel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lipsko

V nemocnici v Lipsku zemřel v úterý 56letý pracovník OSN, který se v Libérii nakazil ebolou. Muž byl jedním ze tří lidí, kteří se v Německu s krvácivou horečkou léčili, uvedla agentura DPA.

Foto: Peter Endig, ČTK/AP

Záchranka doprovázená policejními vozy převáží u Lipska pacienta s ebolou.

Článek

Muž byl na specializovanou kliniku v Lipsku dopraven minulý čtvrtek. Lékaři avizovali, že jeho stav je „kritický, i když stabilizovaný“.

Muž byl jedním ze tří lidí, kteří se v Německu s ebolou léčili. Jeden z nich zůstává v péči lékařů ve Frankfurtu nad Mohanem. Pacient v Hamburku byl po pěti týdnech z nemocnice propuštěn domů.

Současná epidemie eboly je nejhorší v dějinách. Zemřelo na ni více než 4000 lidí, zejména v západní Africe. Libérie je nejhůře postiženou zemí.

Reklama

Související témata:

Související články

Počet obětí eboly překročil 4000

Epidemii eboly se nedaří zastavit a počet obětí prudce roste. Potvrzuje to páteční bilance Světové zdravotnické organizace (WHO). Počet obětí ve třech...

Žena z Karlových Varů ebolu nemá

Podezření na nákazu virem ebola, které měli zdravotníci u ženy z Karlových Varů, se nepotvrdilo. Pacientka byla v noci na neděli převezena do Prahy na infekční...

Výběr článků

Načítám