Hlavní obsah

Počet obětí eboly překročil 4000

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ženeva

Epidemii eboly se nedaří zastavit a počet obětí prudce roste. Potvrzuje to páteční bilance Světové zdravotnické organizace (WHO). Počet obětí ve třech nejpostiženějších západoafrických zemích - Sieře Leone, Libérii a Guineji dosáhl 4024.

Foto: Reuters

Tým OSN po příletu do Libérii, kde monitoruje situaci.

Článek

V těchto třech zemích se virem nakazilo 8376 osob. Nejpostiženější je Libérie s 4076 případy a 2316 oběťmi. V Sieře Leone je 2950 nakažených a 930 mrtvých, v Guineji pak 1350 nakažených a 778 obětí. Čísla zahrnují jak potvrzené případy, tak pravděpodobné.

Údaje uvedla WHO s odvoláním na údaje místních ministerstev zdravotnictví ze 7. a 8. října. Nejsou však přesná, protože v Libérii a v Sieře Leone nestačí kapacity laboratoří testujících nákazu.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Foto: Reuters

Obyvatelé Sierry Leone, kteří se z eboly zotavili

Nejlepší je situace v Guineji. Na jejím západě i a severovýchodě jsou rozsáhlé oblasti, kde nebyl nový případ ohlášen už tři týdny, i když podle Lékařů bez hranic se nové objevily v hlavním městě Conakry. Naopak na skoro celém území Libérie a Sierry Leone se vyskytly nové případy a v Libérii se nemoc dokonce rozšířila do oblasti, kde dříve nebyla. Nově je postižený vesnický region Gbarpolu.

Čísla nezahrnují nakažené oběti z Nigérie, kterých je sedm, a ani jednu americkou.

Stále také přibývá zdravotníků, kteří se nemocí nakazili a podlehli jí. Z 416 infikovaných ebole podlehlo 233. Mezi infikované je započítána i španělská sestra.

Reklama

Výběr článků

Načítám