Hlavní obsah

Ozbrojenec obsadil vilu v Moskvě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Samopalem vyzbrojený muž obsadil v Moskvě dům, v němž dříve pobýval uprchlý ukrajinský prezident Viktor Janukovyč. Pětatřicetiletý muž identifikovaný jako Vjačeslav Černěnko tvrdil, že se vrátil z bojů na Ukrajině a že vila patří bohu. Ruské bezpečnostní složky po neúspěšném vyjednávání zaútočily za použití slzného plynu, ozbrojenec po nich házel zápalné láhve, informovala stanice Nexta. Ruské úřady posléze uvedly, že byl ozbrojenec policisty zabit.

Foto: Profimedia.cz

Moskva (ilustrační foto)

Článek

„Poté, co zaměstnanci soukromé bezpečnostní služby zavolali policistu, muž zahájil palbu z automatické zbraně. Zároveň začal skandovat politická hesla a křičet, že má celý arzenál zbraní a potáhne s nimi na Kreml,“ napsal na síti telegram poslanec Státní dumy Alexandr Chinštejn z vládní strany Jednotné Rusko.

Podle ruského zpravodajského webu Lenta.ru se muž pokusil vzít policistu a člena ostrahy jako rukojmí, těm se však podařilo uprchnout. Ozbrojenec je totiž zamkl v pokoji v prvním patře domu. Když zahájil muž palbu na policisty, podařilo se rukojmím vyskočit oknem.

Černěnko, který tvrdil, že se vrátil z ruské „speciální operace“ na Ukrajině, pochází z Krasnojarsku. Do Moskvy přijel poté, co si adresu někdejšího Jankuovyčova domu našel přes inzerát, který nabízel budovu k prodeji, napsal Chinštejn. Policisté se snažili muže přesvědčit, aby se vzdal, nepomohla však ani přítomnost jeho matky, dodal ruský poslanec s tím, že následně příslušníci bezpečnostních sil zahájili útok.

„Útočník je zablokován a jsou podnikána opatření k jeho zadržení a zjištění motivu,“ citovala Gazeta.ru ruské ministerstvo vnitra. Ozbrojenec byl nakonec policisty zabit, uvedla policejní mluvčí Taťjana Petrovová.

„Podle místních obyvatel v tomto domě dříve bydlel bývalý ukrajinský prezident Viktor Janukovyč,“ napsal telegramový kanál 112 s tím, že poslední majitelkou byla Moskvanka jménem Larisa V., ale v současné době v budově nikdo nebydlel. Dům se nachází na předměstí Moskvy ve vilové čtvrti známé jako Sherwood.

Muž se v Moskvě pokusil zapálit Leninovo mauzoleum

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám