Hlavní obsah

Ornella Muti by chtěla ruské občanství

Řím/Moskva

Italská herečka Ornella Muti stojí o ruské občanství. O hereččině přání v úterý informovala agentura TASS. O tom, že jedna z nejkrásnějších hereček filmové historie zvažuje žádost o ruské občanství, se spekuluje už od roku 2016, kdy si v ruské metropoli koupila byt. Její právní zástupci uvedli, že žádost ještě nepodala.

Foto: Profimedia.cz

Ornella Muti

Článek

„Mám byt v Moskvě a povolení k pobytu, ale nemám ruský pas,” řekla v pondělí Muti. „Ráda bych získala ruské občanství. Proč ne?” odpověděla na otázku agentury TASS.

„Můj dědeček byl za carských dob lékařem a babička pianistkou. Někdo z rodiny i zpíval. Ruské kořeny by mohly zčásti vysvětlit, proč byla naše rodina tak umělecky zaměřená,” uvedla herečka.

Ornella Muti se narodila 9. března 1955 v Římě jako Francesca Romana Rivelli neapolskému novináři a estonské sochařce. V Hollywoodu sice neprorazila, ale v Evropě natočila osm desítek snímků, v nichž režiséři sázeli zejména na její tajemný sexappeal. Často lámala mužům srdce v komediích i dramatech, z nichž k těm známějším patří Kronika ohlášené smrti či Swannova láska.

Před několika lety si vysloužila trest vězení a pokutu 600 eur (15 500 korun), které jí soud vyměřil za podvod z prosince 2010. Tehdy odřekla divadelní představení kvůli údajné nemoci (poslala i falešnou neschopenku), aby se mohla zúčastnit v Petrohradě dobročinné večeře celebrit s ruským prezidentem Vladimirem Putinem. Soud jí umožnil vyhnout se trestu vězení tím, že vedle pokuty zaplatí ještě 30 tisíc eur (772 500 korun) na pokrytí náhrady škod.

Charitativní večeře v roce 2010 se dále mimo jiné zúčastnili herci Gérard Depardieu, Vincent Cassel, Monica Bellucci, Kurt Russell, Sharon Stone či Mickey Rourke.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám