Hlavní obsah

Orbán varuje Maďary bez vakcíny: Buď se naočkujete, nebo zemřete

Budapešť

Maďarský premiér Viktor Orbán varoval, že by se každý občan měl očkovat proti nemoci covid-19, jinak je v ohrožení života. „Odpůrci očkování se buď dají očkovat, nebo zemřou,“ uvedl Orbán v pátek v rozhlasové stanici Rádió Kossuth.

Foto: Pool, Reuters

Viktor Orbán

Článek

Předseda maďarské vlády připustil, že Maďarsko je ve čtvrté vlně pandemie a čísla budou ještě stoupat. „Každý může dostat covid, ale není jedno, jaké to bude mít důsledky. Neočkovaní jsou v bezprostředním ohrožení života,“ zdůraznil Orbán.

Premiér konstatoval, že pokud by se každý dal očkovat, čtvrtá vlna pandemie by byla jen malou vlnkou a pátá vlna by ani nebyla. „Nebude možné se vyhnout tomu, aby se v konečném důsledku dal každý očkovat,“ dodal.

Maďarsko zavádí povinné roušky a státní zaměstnanci se musí očkovat

Koronavirus

V Maďarsku za uplynulý den zaznamenali 11 289 nových případů nákazy koronavirem. Zemřelo 135 infikovaných. V nemocnicích je 6122 pacientů s covidem, z nichž je 613 napojeno na umělou plicní ventilaci.

Od začátku pandemie bylo v zemi pozitivně testovaných 998 488 lidí a celkem zemřelo 32 780 lidí. V desetimilionové zemi už bylo očkováno 6 017 807 lidí, z nichž druhou dávku dostalo 5 788 775 lidí. Třetí dávku vakcíny dostalo 1 765 000 osob.

Reklama

Výběr článků

Načítám