Hlavní obsah

Opilý Rus zastřelil v hádce devět lidí. Nevěřili mu, že sloužil v armádě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Devět lidí zastřelil v hádce v Redkinu severozápadně od Moskvy 45letý Rus. Policie Sergeje Jegorova zadržela. Jeho oběťmi je pět mužů a čtyři ženy. Hádka propukla, když lidé zpochybňovali, že Jegorov sloužil v ozbrojených složkách. Poslední oběť nutil vykopat si hrob.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Opilec zastřelil po hádce v ruském Redkinu devět lidíVideo: AP

 
Článek

Podle policie popíjel Jegorov v sobotu v jednom domě v obci Redkino, vzdálené asi 150 km od metropole, alkohol s dalšími lidmi. Nakonec se pohádali, protože ostatní zpochybňovali jeho tvrzení, že sloužil u výsadkářů. Podle některých nebyl ani v armádě.

„Odešel do své chaty, ale brzy se vrátil s poloautomatickou brokovnicí Saiga v ruce a několikrát vystřelil,“ sdělila kancelář vyšetřovatele.

Podle svědků Jegorov, který pracoval ve vsi na částečný úvazek jako elektrikář, při návratu řekl: „Teď uvidíte, jak umím střílet.“ V domě, kde předtím popíjel, zabil mimo jiné 92letou veteránku z druhé světové války.

Poslední oběti přikázal, aby si vykopala hrob. Když to odmítla, zabil ji i bez toho.

Výsadkář nebyl

Masakr přežila mladá žena, když se schovala pod peřinou. Přestože Jegorov dvakrát prohlížel místnost, nenašel ji. Ještě v době, kdy byl Jegorov v domě, se jí podařilo zavolat policii. Na místo dorazili dva muži zákona a střelce zatkli. Podle nich se Jegorov nijak nebránil a byl klidný.

Mluvčí ministerstva vnitra Vadim Levšin potvrdil slova lidí, s nimiž se Jegorov hádal: „Nikdy nebyl ani pohraničník, ani výsadkář. Mohu vám to říci na 300 procent.“

Jegorov neměl trvalé zaměstnání a žil sám. Zbraň držel legálně, uvedla tisková služba Ruské národní gardy pro agenturu RIA Novosti. Sdělila, že nyní prověří všechny držitele zbraní.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám