Hlavní obsah

Odsouzená Navalného advokátka uprchla z Ruska

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Ruská právnička Ljubov Sobolová, která patří ke klíčovým spojencům Alexeje Navalného, opustila svou vlast jen několik dnů poté, co byla odsouzena a nesmí opouštět Mosku. Uvedly to ruské stanice RT a REN TV s odvoláním své zdroje. Podle nich odletěla v sobotu večer do Turecka.

Foto: Tatyana Makeyeva, Reuters

Advokátka Ljubov Sobolová

Článek

Se Sobolovou, která zastupovala nedávno zakázaný Navelného fond pro boj s korupcí, se marně snažila spojit agentura Reuters, ale o jejím odcestování hovořil i šéfredaktor stanice Echo Moskvy.

Informovaný zdroj agentury Interfax uvedl, že Sobolová byla odsouzena dvakrát, ale žádný z rozsudků nezahrnoval trest vězení. Teď porušila stávající omezení a příslušní orgán může žádat, aby byl trest změněn na trest vězení.

Rok a půl omezení osobní svobody. Ruský soud potrestal Navalného spolupracovnici Sobolovou

Evropa

Sobolová byla v úterý odsouzena na rok a půl za porušení proticovidových nařízení, neboť se účastnila demonstrace před vězením, kde je Alexej Navalnyj. Nesmí opustit Moskvu, ani trvalé bydliště a v noci mezi desátou večer a šestou ráno nesmí opouštět ani svůj byt.

Po vynesení verdiktu řekla právnička, že trest ještě nevstoupil v platnost: „V zásadě to můžete interpretovat jako možnost opustit zemi.“

V Moskvě zadrželi advokátku a mluvčí Navalného fondu

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám