Hlavní obsah

Obnovil bych mosty k Česku, slibuje prezidentský kandidát Ivan Korčok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Exministr zahraničí a prezidentský kandidát Ivan Korčok na úterním předvolebním mítinku v Bratislavě zdůraznil, že Slovensko nesmí pálit mosty k nejbližším zemím, jako je Česká republika. „Jako prezident bych ty mosty k České republice obnovoval,“ řekl Korčok za potlesku přítomných.

Foto: Ivan Vilček, Novinky.cz, Novinky

Ivan Korčok

Článek

Reagoval tak na rozhodnutí české vlády zrušit společné zasedání vlád České republiky a Slovenska kvůli politice současné slovenské vlády vůči Ukrajině. „Ukrajinci si zaslouží naši podporu za ten hrdinský boj, který svádějí. Oni bojují i za nás a ukazují příklad celému světu,“ zdůraznil Korčok. „Všichni chceme mír, ale nesmí to být kapitulace,“ dodal prezidentský kandidát.

Korčok, kterého podporují i opoziční strany, zdůraznil, že nechce dopustit, aby se veškerá moc soustředila v rukou vládní koalice.

Podle průzkumů veřejného mínění je totiž favoritem nadcházejících prezidentských voleb předseda parlamentu a vládní stany Hlas – sociální demokracie Peter Pellegrini, kterého podporuje také strana Směr – sociální demokracie premiéra Roberta Fica.

Průzkum agentury Focus

První kolo 23. března

Peter Pellegrini 35,2%

Ivan Korčok 34%

Druhé kolo 6. dubna

Peter Pellegrini 54,9%

Ivan Korčok 45,1%

Pellegrini se zkouší do Prezidentského paláce promlčet

Evropa

Podle Korčoka se Slovensko dostává do složité a nepříjemné situace, když politici současné vládní koalice jsou opojeni mocí. „Ztrácejí zábrany a chovají se jako majitelé této země. Slovensko nejde dobrým směrem,“ dodal.

Korčok vtipkoval o tom, že o něm říká, že je americký agent a že ho platí americký finančník George Soros. „Jednou mi někdo řekl, že můj problém je, že vypadám jako americký agent,“ dodal Korčok za smíchu přítomných.

Prezidentský kandidát varoval před odchodem mladých Slováků do zahraničí. „Mladí lidé po maturitě zvažují, že půjdou pryč ze Slovenska. Oni se často stydí za to, co se tady děje ve veřejném prostoru,“ upozornil Korčok.

Korčokovy brýle hitem prezidentské kampaně. Způsobil to absurdní požadavek televize

Evropa

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám