Hlavní obsah

Obama se s kancléřkou Merkelovou vzájemně pochválili

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německá kancléřka Angela Merkelová přijala ve čtvrtek odpoledne dosluhujícího amerického prezidenta Baracka Obamu k poslednímu oboustrannému jednání. Diskutovali o o mezinárodní politice i o příštím prezidentovi Spojených států Donaldu Trumpovi a vzájemně se pochválili.

Foto: Kevin Lamarque, Reuters

Barack Obama a německá kancléřka Merkelová během poslední oficiální návštěvy amerického prezidenta v Evropě..

Článek

Obama řekl, že si v posledních osmi letech nemohl na mezinárodní scéně přát spolehlivější partnerku než Merkelovou. Ocenil její politické kvality.

Merkelová poděkovala Obamovi za úzkou spolupráci a spolehlivost v posledních osmi letech. Je ráda, že si vybral Berlín k poslední návštěvě Evropy.

Kancléřka dále uvedla, že chce udělat maximum pro úzkou spolupráci i s Trumpem. Německo i další evropské státy budou muset postupně zvyšovat výdaje na obranu, řekla.

Podle Obamy i Merkelové je důležité dál jednat o dohodě o volném obchodu mezi EU a USA (TTIP). Merkelová si je jista, že se k ní obě země vrátí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám