Hlavní obsah

Nevím, jak bez tebe žít. Julia Navalná zveřejnila dojemný vzkaz manželovi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vdova po kritikovi Kremlu Alexeji Navalném se nakonec pátečního pohřbu v Moskvě nezúčastnila a zůstala v zahraničí. Krátce po obřadu však Julija Navalná zveřejnila dojemný vzkaz, v němž se s manželem a otcem dvou svých dětí loučí.

Julija Navalná se loučí s manželemVideo: X/@yulia_navalnaya

 
Článek

„Aljošo, děkuji ti za 26 let absolutního štěstí. Ano, i za poslední tři roky štěstí. Za lásku, za to, že jsi mě vždy podporoval, za to, že jsi mě rozesmával i z vězení, za to, že jsi na mě pořád myslel,“ napsala vdova krátce po pohřbu Navalného na sociální síti X.

„Nevím, jak bez tebe žít, ale pokusím se, abys tam nahoře měl ze mě radost, byl na mne hrdý. Nevím, jestli to zvládnu, nebo ne, ale zkusím to. Jednou se určitě potkáme,“ dodala Navalná.

Tolik jsem ti toho neřekla

„Mám pro tebe tolik příběhů, které jsem ti neřekla, a v telefonu mám pro tebe uloženo tolik písniček, hloupých a vtipných, hrozných písniček, abych byla upřímná. Ale jsou pro nás a opravdu jsem chtěla, aby sis je poslechl. Chtěla jsem se dívat, jak je posloucháš, směješ se a pak mě objímáš. Vždy tě budu milovat. Odpočívej v pokoji,“ uzavřela vzkaz vdova po ruském opozičníkovi, s nímž má třiadvacetiletou dceru a patnáctiletého syna.

Blíží se den, kdy Putina potrestají, řekla v Mnichově vdova po Navalném. Sklidila ohlušující ovace

Evropa

Ruský opozičník Alexej Navalnyj zemřel v pátek 16. února v ruské trestanecké kolonii Polární vlk v Jamalsko-něnecké oblasti.

Podle ruských úřadů zemřel na „krevní sraženinu“, lidskoprávní aktivisté nicméně uvedli, že zemřel přesnou ranou do srdce, poté co byl několik hodin vystaven teplotám hluboko pod bodem mrazu, což je klasická metoda operativců KGB.

V pátek byl Alexej Navalnyj pohřben v Moskvě na Borisovském hřbitově. Tisíce Rusů v průběhu obřadu skandovaly v policejním obležení před kostelem kromě jména zesnulého a hesla „Putin je vrah“ také „Ne válce“. Fronta do kostela byla přes kilometr dlouhá.

„Ne válce!“ Pohřeb Navalného se proměnil v demonstraci proti konfliktu na Ukrajině

Svět

Reklama

Výběr článků

Načítám