Hlavní obsah

Nepříjemný přehmat. Britská vláda zveřejnila adresy novoročně oceněných osob

Britská vláda na svých oficiálních stránkách omylem zveřejnila seznam i s adresami více než 1000 osobností, které dostanou tradiční novoroční vyznamenání. Informovala o tom v sobotu britská BBC, podle níž byl soubor po zjištění chyby z webu odstraněn.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Elton John

Článek

"Omlouváme se všem dotčeným a zjišťujeme, jak se to mohlo stát," komentoval podle BBC úřad vlády nepříjemný přehmat zatím neidentifikovaného viníka.

Mezi 1097 lidmi, kterým se při tradičním oceňování na začátku příštího roku dostane vyznamenání, jsou osobnosti z různých oborů. Podle BBC k nim patří například herečka a zpěvačka Olivia Newtonová-Johnová, zpěvák a skladatel Elton John, bubeník skupiny Queen Roger Taylor, režisér Steve McQueen nebo spisovatelka Rose Tremainová.

Seznam i s adresami byl na vládních stránkách vidět přibližně od dnešní půlnoci SEČ, ráno kolem šesté SEČ to ale už možné nebylo, uvedla BBC. Vláda připustila, že dokument byl vystavený zhruba čtyři hodiny.

Na webu se naštěstí neobjevil seznam s citlivými údaji policistů, vojáků, hasičů a záchranářů, kteří budou vyznamenáni za projevenou statečnost, poznamenala BBC.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám