Hlavní obsah

Německo závodí s časem. Lockdown se prodlužuje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín

Německo prodlužuje uzávěru do 18. dubna a vyzývá své občany, aby pět dnů velikonočních svátků strávili doma a omezili kontakty na minimum. Snahou je zvládnout třetí vlnu pandemie covidu-19 řekla v úterý brzo ráno po dlouhém jednání se zemskými premiéry kancléřka Angela Merkelová.

Foto: Hannibal Hanschke, Reuters

Kancléřka Angela Merkelová na středečním zasedání německé vlády v Berlíně.

Článek

„Nacházíme se nyní ve vážné situaci,” uvedla Merkelová na tiskové konferenci. Německo podle ní závodí s časem a musí co nejrychleji proočkovat svou populaci. Merkelová prosadila přísnější opatření - po nárůstu nově nakažených koronavirem se tak upustilo od plánu postupného uvolňování.

Německo se kvůli koronaviru zadlužuje stále víc

Ekonomika

Institut Roberta Kocha uvedl, že počet nově infikovaných za týden na sto tisíc obyvatel činil v pondělí 107 případů. Překročí-li přitom hranici 100 případů, jednotkám intenzivní péče začne docházet kapacita. V neděli ležely v Německu na lůžkách intenzivní péče 3000 lidí s nemocí covid-19.

Němci mají od 1. dubna pět dní strávit doma a omezit kontakty na minimum. Merkelové se však podle Reuters nepodařilo prosadit uzavření obchodů. Během velikonočních svátků nejsou povolena velká rodinná shledání. Setkat se mohou nejvíce dvě domácnosti nebo pět lidí. Vláda požádá církve, aby velikonoční bohoslužby vedly on-line.

Němce děsí nárůst počtu nakažených z posledních dnů

Koronavirus

Ekonomové mají za to, že prodloužením uzávěry se zotavení této největší evropské ekonomiky přesune z jara na počátek léta.

Reklama

Výběr článků

Načítám