Hlavní obsah

Německá policie podnikla razii proti padělatelům pasů, také českých

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín

Německá kriminální policie podnikla razii proti mezinárodně činným padělatelům osobních dokladů, především rakouských, švýcarských a českých cestovních pasů. Zajistila počítače a datové nosiče, vydala zatykače na dva vážně podezřelé a další tři podezřelé osoby zatkla. Informovala o tom v úterý agentura DPA.

Článek

Zátah se uskutečnil ve spolkových zemích Bavorsko, Sasko, Durynsko a v Berlíně. Právě z podnětu berlínské policie se razie uskutečnila. Policisté v německé metropoli prohledala dvacítku bytů, po jednom pak v dalších třech spolkových zemích.

Kromě elektronicky uložených dat policie při razii našla jeden falešný pas a kopie dokumentů, které mohly sloužit k přípravě falšování osobních dokladů, uvedla berlínská policie.

V souvislosti s paděláním dokladů němečtí kriminalisté vyšetřují celkem 40 osob různých národností. Jenom berlínská policie uvedla, že v hlavním městě byli zatčeni dva obvinění a předběžně zadrženi tři cizinci, kteří jsou v Německu ilegálně.

Padělané cestovní pasy, řidičské a občanské průkazy využívali cizinci ke snadnějšímu získání povolení k pobytu v Německu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám