Hlavní obsah

Němec, který věznil Izraelku v telefonní budce, obtěžoval už dříve ženy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hamburk

Thomas Fischer, který v Hamburku unesl 26letou Izraelku a chtěl ji věznit ve svém bytě, byl před dvěma lety pětkrát vyšetřován. Byl podezřelý ze stalkingu. Nikdy ale nebyl obviněn.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Němec unesl ženu, sestrojil pro ni provizorní celu z telefonní budkyVideo: Reuters

 
Článek

Ukázalo se, že muž Izraelku znal. Několikrát se setkali, bylo to však nepravidelné. „Nešlo o vztah,“ uvedla policejní mluvčí pro Süddeutsche Zeitung. Poprvé se se svou obětí setkal v květnu.

V pátek večer ji Fischer navštívil v jejím bytě a náhle ji začal ohrožovat pistolí. Pak ji donutil, aby šla do jeho bytu, kde ji věznil v telefonní budce. Tu ale zapomněl zamknout. Když se otočil zády, žena utekla, ven se dostala oknem, okolo něhož byl natažený ostnatý drát.

O pár hodin později byl Fischer zatčen. V ruce měl granát a nabitou pistoli. Policie také zjistila, že měl v domě 113 prázdných hasicích přístrojů V devíti z nich byla výbušnina, která byla podomácku vyrobená, ale silná. Kvůli výbušnině byly evakuovány okolní domy.

Policie se nyní pokouší zjistit, zda měl Fischer nějakého komplice. Nevěří totiž, že by žlutou telefonní budku do bytu mohl dostat sám.

Sousedé jej měli za podivína a nepříjemného člověka. Když se ptali, proč má okolo bytu ostnatý drát a kamerový systém, odpověděl, že se bojí zlodějů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám