Hlavní obsah

Necestujte, radí německá vláda. Cizinu ale nezatrhla

Právo, vpl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

I přes pokračující pandemii koronaviru budou Němci stále moci cestovat na dovolenou do zahraničí. Televizi ARD to v úterý potvrdil Steffen Seibert, mluvčí německé vlády.

Foto: Michael Probst, ČTK/AP

Frankfurtské letiště (ilustrační foto)

Článek

Vysvětlil, že proces zkoumání možnosti zákazu turistických cest do ciziny, který nařídila kancléřka Angela Merkelová, skončil. Dodal však, že „spolková vláda nadále žádá všechny občany, aby se zdrželi cestování doma i v zahraničí s ohledem na rostoucí počet nakažených a související rizika“.

Německo přeruší očkování, Merkelová hrozí mega uzavírkou

Koronavirus

Vláda zvažovala zákaz dovolené v cizině v důsledku vášnivých debat, které se rozpoutaly poté, co Němci začali hromadně rezervovat lety na Mallor­ku, když ji spolkový kabinet 14. března vyřadil ze seznamu rizikových oblastí.

„Není možné, abychom nebyli schopni zakázat lidem létat na Mallorku, ale ve (městě) Flensburgu došlo k omezení pohybu v okruhu 15 kilometrů,“ řekla Merkelová minulou středu při jednání s premiéry 16 spolkových zemí.

Úřad ombudsmana si posvítí na podmínky stanovené pro návrat Čechů do vlasti

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám