Hlavní obsah

Na Ukrajině tak špatně ještě nebylo, tvrdí polský veterán

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na Ukrajině to takhle špatně ještě nevypadalo a to je zlá zpráva pro nás všechny. Nedbalost na straně neustále váhajícího Západu je katastrofální. Ukrajinské armádě hrozí porážka, varoval v rozhovoru pro server wp.pl polský penzionovaný generál Waldemar Skrzypczak.

Foto: Profimedia.cz

Bývalý velitel polských pozemních sil generál Waldemar Skrzypczak

Článek

Bývalý velitel pozemních sil polské armády a veterán z války v Iráku Skrzypczak zároveň pro web wp.pl zdůraznil, že kroky politiků, hlavně těch amerických, jsou podle něj už dopředu nastavené tak, že Ukrajina válku s ruským agresorem prohraje.

„Ukrajinci mají už jen velmi skromnou zásobu raket, což jim nedovoluje vést válku v každé oblasti v jakýkoli čas. Západ totiž nebyl připravený na to, že jich spotřebují takové množství, takže opět zklamal,“ uvedl generál Skrzypczak. „Ukrajincům chybí nejen výzbroj, ale i dostatečné množství vojáků, což je chybou vlády v Kyjevě, která nemobilizovala v dostatečném množství,“ dodal.

Když je vzdušná obrana děravá

Ruští okupanti podle polského veterána využívají toho, že ukrajinský systém vzdušné obrany je děravý, jeho efektivnost klesá ze dne na den, a protože jsou v převaze, vytlačují ukrajinskou armádu z obranných pozic. „K tomu všemu ruská strana ještě na Ukrajině zparalyzovala dodávky elektrické energie, což ještě víc zkomplikovalo životní podmínky jejího obyvatelstva,“ uvedl pro web wp.pl.

Rusko využije ukrajinský nedostatek munice k bleskovému ovládnutí Časiv Jaru

Válka na Ukrajině

Reklama

Výběr článků

Načítám