Hlavní obsah

Na sedmnáct stoupl počet obětí povodní ve Francii

Paříž

Nečekané víkendové přívalové deště si ve Francii vyžádaly už 17 obětí, uvedly televize SkyNews a list La Libération. Čtyři lidé jsou stále nezvěstní, list Guardian už oznámil, že obětí je 19. V postižené oblasti u azurového pobřeží byl vyhlášen stav po přírodní katastrofě.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Následky povodní na francouzské RiviéřeVideo: Reuters

 
Článek

Lidé většinou utonuli v náhlých přívalech vody. V městě Mandelieu-la Napoule si živel vyžádal životy pěti osob, které zřejmě zahynuly při pokusu dostat svá auta do bezpečí. V letovisku Vallauris Golfe-Juan nalezli záchranáři v jednom voze tři mrtvé. Všichni se utopili, když se snažili projet zaplaveným tunelem. Další tři lidé se utopili v domě pro seniory v Biotu.

Zdevastovaná je oblast Francouzské riviéry mezi Mandelieu-La Napoule a Nice. Říčka La Brague se změnila v mohutný proud. Pod vodou se ocitlo 450 chatek a obytných přívěsů v letním táboře v oblasti Alpes Maritimes.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Foto: Eric Gaillard, Reuters

Francouzka míjí povodní poničený obytný přívěs v Biotu.

„Byla to apokalypsa. Míváme malé povodně s dvaceti třiceti centimetry, ale o něčem takovém jsme neslyšeli,“ řekl majitel campu u Henry Pauget. Tábor je vzdálen od říčky 100 metrů. Voda se poprvé od zřízení tábora v roce 1956 dostala až do jeho domu. Z 450 chatek a mobilních domů je jich zničeno 400.

Foto: Lionel Cironneau, ČTK/AP

Auto poškozené povodní na jihu Francie

V oblasti za jediný den spadlo tolik srážek jako normálně za celý říjen. Množství představovalo desetinu ročního úhrnu. Bez proudu se ocitlo 70 000 odběratelů.

Premiér Manuel Valls prohlásil, že tragédie jím hluboce otřásla. Rozsah materiálních škod zatím vyčíslen nebyl. Neobjevily se zprávy o tom, že by mezi oběťmi byli čeští občané.

Foto: Lionel Cironneau, ČTK/AP

Ferrari poničené povodní u Cannes

„Zachránili jsme spoustu lidí, nyní si ale musíme dávat pozor na rabování," řekl starosta Cannes Davis Lisnard.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám