Hlavní obsah

Rusům na Krymu vzplálo vojenské letiště, slyšet byly exploze

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V noci na středu byly ve městě Džankoj poblíž vojenského letiště na Ruskem okupovaném Krymu slyšet výbuchy. Letiště následně zachvátil požár. Ruské telegramové účty posléze sdílely videa požáru.

Na okupovaném Krymu po výbuchu vzplálo vojenské letiště DžankojVideo: Reuters

 
Článek

Obyvatelé Džankoje uvedli, že k výbuchům došlo ještě před spuštěním poplašných sirén, píše Ukrajinska pravda. Po nich na nedalekém vojenském letišti vzplál velký požár, jak ukazuje video sdílené telegramovým účtem ASTRA.

Na letišti Džankoj je nasazený 39. vrtulníkový regiment 27. složené letecké divize a sídlí tam také velitelství vzdušné obrany jižního vojenského distriktu Ruské federace. Dále tam jsou tři eskadry vybavené vrtulníky Mi-8, Mi-35M, Mi-28 a Ka-52. Na místě byly i vrtulníky ruské pohraniční stráže a několik raketometů S-300 a S-400.

Rusko se k incidentu nevyjádřilo mimo výrok ministra dopravy Nikolaje Lukašenka, jenž oznámil, že na úseku dálnice poblíž města byla přerušena doprava. Důvod neuvedl.

Foto: Profimedia.cz

Výbuch v Džankoj

Přituhuje. Charkov se může stát druhým Aleppem, obává se starosta

Válka na Ukrajině

Reklama

Výběr článků

Načítám