Hlavní obsah

Na Německo se žene bouře Antonia. Počasí se uklidní až v úterý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín

Na Německo se žene další bouře. Antonia se dnes projeví silnými poryvy větru a podle meteorologické služby by velmi bouřlivá mohla být především noc na pondělí. Hlavní nebezpečí stejně jako v posledních hodinách mohou představovat stromy. Informovala o tom agentura DPA, podle níž se počasí uklidní v úterý.

Foto: Walzberg Jonas, ČTK

Zničený ford stojí na dálnici po nehodě během silných dešťů při bouři Zeynep poblíž Norderstedtu.

Článek

„Stromy, které již byly zasaženy předchozími bouřkami a stojí často ve velmi rozmoklé půdě, se mohou snadno vyvrátit,“ upozornil meteorolog Adrian Leyser.

Při nehodách způsobených silnou bouří zemřeli v Německu nejméně dva lidé

Zahraniční

Od pátku si v Německu silná bouře Zeynep či Eunice, která předtím způsobila značné škody i oběti v Británii, Irsku, Nizozemsku a Belgii, vyžádala několik lidských životů.

Foto: Schackow Bodo, ČTK

Silný vítr strhl přibližně 270 let starý větrný mlýn v obci Klettbach.

V Severním Porýní-Vestfálsku zemřel 56letý řidič automobilu, který na silnici narazil do spadlého stromu, a 17letý řidič, který sjel z cesty, když se pokoušel vyhnout větvi. V Dolním Sasku přišel o život 68letý muž, jenž se při bouři zřítil ze střechy, kterou se snažil opravit. V celé Evropě je obětí nejméně 12.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám