Hlavní obsah

V neděli se do Česka vrátí silný vítr, foukat bude až do úterý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Silný vítr se neutiší, výstrahu před silným větrem prodloužil Český hydrometeorologický ústav (ČHMU) až do úterního rána. Postižen jím nebude jen Zlínský kraj.

BEZ KOMENTÁŘE: Vítr bičuje PrahuVideo: Zuzana Křesťanová, Novinky

 
Článek

„Předpokládáme, že silný vítr s kratšími přestávkami bude přetrvávat na většině našeho území až do úterý,“ uvedl ČHMÚ. Výstrahu vydal s nízkým stupněm nebezpečí.

Stávající výstrahy sice skončí v sobotu odpoledne, nová výstraha před silným větrem platící od sobotní půlnoci byla ale prodloužena.

Až do úterních šesti hodin ráno bude platit v Čechách s výjimkou Jihočeského kraje a Vysočiny, když bude foukat silný západní vítr.

Na Vysočině nebezpečí skončí už v neděli ve 13 hodin, výstraha před silným západním větrem bude dále na Vysočině platná až od nedělní půlnoci do pondělí do 14:00.

Ve stejné době bude nebezpečí hrozit i v Jihomoravském, Olomouckém a Moravskoslezském kraji.

Hasiči v Praze měli v noci kvůli větru dvacítku výjezdů, zoo je zavřená

Domácí

V Jihočeském kraji bude nová výstraha platit od nedělní půlnoci do úterý šesti ráno. Prodloužení výstrahy se netýká Zlínského kraje.

Při větru, který má v nárazech rychlost přes 65 km/h, hrozí poškození stromů nebo menší škody na budovách, mohou se uvolnit volně položené menší předměty.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Spadlá bříza nad tratí mezi Jihlavou a Havlíčkovým Brodem v Pávově

Silný vítr v posledních dnech způsobil značné škody, lámal stromy a způsobil výpadky dodávek elektrického proudu. Bez něj bylo v noci na sobotu 24 tisíc odběratelů, z toho 6500 v Karlovarském kraji a 1600 v Královéhradeckém.

Po nočním větru je bez elektřiny v Česku zhruba 26 tisíc odběratelů

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám