Hlavní obsah

Na francouzské „silnici smrti“ zemřel český řidič kamiónu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž

Při havárii ve Francii, při které se celkem střetlo pět kamiónů, zahynuli ve čtvrtek dva řidiči. Podle francouzského webu France Bleu Pays d’Auvergne se jedná o 57letého Čecha a 59letého Rumuna. Další tři řidiči - Francouz, Španěl a Portugalec - utrpěli zranění. Neštěstí se stalo na evropské silnici 1. třídy v centrální části země. Média a místní obyvatelé jí kvůli častým nehodám přezdívají „silnice smrti”.

Foto: Pascal Rossignol, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Ke srážce došlo ve čtvrtek kolem 17. hodiny SELČ ve středofrancouzském departementu Allier.

První výsledky vyšetřování příčin havárie i pořízený videozáznam webu lamontagne.fr naznačují, že rumunský řidič vjel do protisměru, kde se jeho vůz skoro čelně střetl s tím českým. Ostatní přibližující se nákladní auta pak už nestačila zabrzdit.

Policie kvůli zasahujícím záchranářům, kteří zraněné převáželi i vrtulníky, po nehodě na několik hodin přerušila provoz v obou směrech.

Francouzské úřady o rizikovosti silnice vědí a chystají stavební úpravy, díky nimž by měla být bezpečnější. Stát by se tak mělo nejpozději do roku 2023.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám