Hlavní obsah

Na berlínském letišti vzplálo centrum pro uprchlíky. Zázrakem nebyl nikdo zraněn

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlínští hasiči šli v úterý do rozsáhlé akce v ubytovacím centru pro uprchlíky na bývalém letišti Tegel. Jejich mluvčí v úterý uvedl, že po vyhlášení poplachu po půl druhé zasahovala stovka mužů a žen sboru.

Foto: Profimedia.cz

Hasiči likvidují požár v uprchlickém středisku na bývalém berlínském letišti Tegel

Článek

Podle berlínských hasičů citovaných televizí ARD nedošlo k žádným zraněním, i když policie hovořila o několika podezřeních na otravu kouřem.

Web SpiegelOnline uvedl, že hořel obří stan o rozloze tisíc metrů čtverečních s prostorem pro 380 osob. Podle provozovatele se všem lidem podařilo včas opustit ubytovací zařízení, uvedl mluvčí hasičů.

„Situace je zcela jasná. Můžeme vyloučit, že by se požár rozšířil na další stany. Očekávali jsme velký počet obětí,“ prohlásil velitel zásahu Per Kleist s tím, že o příčině požáru zatím nejsou žádné informace.

Požár domova pro seniory v Německu: čtyři mrtví, desítky zraněných, záchranáři museli rozbíjet okna

Zahraniční

Vyloučil přitom původní informaci, že vzplály tři lehké konstrukce hal.

Senátorka pro sociální věci Cansel Kiziltepeová řekla stanici rbb24, že je „nesmírně šťastná“, že při požáru nikdo neutrpěl zranění.

„Bezpečnostní složky jednaly rychle a obezřetně, dostaly všechny do bezpečí a zachránily životy. Záchranná služba byla na místě rychle a požár uhasila. Chtěla bych jim za to poděkovat,“ řekla odpoledne v areálu ubytovacího centra pro uprchlíky.

Středisko původně sloužilo Ukrajincům

Po uzavření mezinárodního letiště Tegel slouží místo na severozápadě hlavního města jako ubytovací zařízení pro uprchlíky. Příjezdové centrum pro migranty hledající ochranu je pravděpodobně jedním z největších v Německu.

Podle berlínské pobočky Státního úřadu pro záležitosti uprchlíků (LAF) se zde nachází čtyřicet lehkých hal připomínajících stany, ve kterých žije přibližně 4 500 lidí.

Lidé žádající o ochranu měli v hromadných ubytovacích zařízeních pobývat pouze dočasně, ale někteří v nich uvázli na celé měsíce. Zařízení bylo původně zamýšleno pouze jako příjezdové centrum pro válečné uprchlíky z Ukrajiny.

Při požáru nemocnice u Hamburku zemřel člověk, 22 lidí utrpělo zranění

Evropa

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám