Hlavní obsah

Muž z Ostravy kradl na Slovensku měděná lana, skončil ve vazbě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policisté z obvodního oddělení Žilina obvinili dvaatřicetiletého občana České republiky z pokusu o krádež měděných lan z budovy, která patří slovenským železnicím. Muž z Ostravy se měl dostat do budovy v pondělí společně se svým komplicem, ale při útěku byl zadržen a skončil ve vazbě. Informovala o tom slovenská policie na sociální síti. Žilinská policejní mluvčí Zuzana Šefčíková Novinkám potvrdila, že v uvedeném případě hrozí obviněnému trest odnětí svobody až na dva roky.

Foto: https://www.facebook.com/KRPZZA

Repro Facebook Policie SR v Žilinském kraji

Článek

Při akci zasahovala také pohotovostní motorizovaná jednotka. Druhá osoba nebyla ztotožněna. „Dvojice přestřihla kovovou síť, rozbila dvojí skleněnou výplň a vnikla do prostor budovy,“ uvedla slovenská policie na Facebooku.

„V budově odmotali část trolejového měděného železničního lana, z něhož nastříhali kusy různé délky,“ dodala policie na sociální síti s tím, že muž byl obviněn z krádeže spáchané formou spolupachatelství ve stadiu pokusu. „Byl zpracovaný podnět k návrhu na jeho vazební stíhání, který soud akceptoval. Další okolnosti případu jsou předmětem vyšetřování,“ konstatovala slovenská policie.

Krádeže měděných lan používaných na železnici nejsou na Slovensku ojedinělé. Důvodem je podle dostupných informací jejich vyšší cena, a to i ve výkupu druhotných surovin.

Saská policie dopadla čtveřici zlodějů z Česka, vykrádali hotely

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám