Hlavní obsah

Muž odpálil v maďarské Ostřihomi výbušninu, zemřel člen speciální jednotky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Člen speciální protiteroristické jednotky TEK zemřel při silném výbuchu, k němuž došlo ve středu večer v severomaďarském městě Ostřihom. Podle televizní stanice M1 muž v rodinném domě vyhrožoval explozí, a když policie zasáhla, výbušninu okamžitě odpálil. Pachatel byl rovněž na místě mrtev.

Foto: MTI

Policie na místě činu

Článek

Televize uvedla, že při výbuchu se zranilo dalších šest až sedm lidí, z toho tři jsou v kritickém stavu. Podle dostupných informací se jednalo rovněž o zasahující policisty a hasiče. Byli převezeni do místní nemocnice, ale také do Budapešti.

Zatím není jasné, jaká výbušnina v domě explodovala, ale web index.hu tvrdí, že šlo o plynovou bombu, kterou pachatel polil benzinem.

„Muž opakovaně vyhrožoval výbuchem. Výbušninu pak při zásahu policie odpálil,“ uvedla televize M1. „Policisté několik hodin vyjednávali s pachatelem. Když pak vyrazili dveře, došlo k výbuchu,“ dodal web index.hu.

Na místo výbuchu dorazil v nočních hodinách maďarský ministr vnitra Sándor Pintér. Web origo.hu zdůraznil, že výbuch nesouvisel se zasedáním poslanecké frakce vládní strany FIDESZ premiéra Viktora Orbána ve městě „Dvoudenní zasedání se koná asi čtyři kilometry od místa činu,“ uvedl web s tím, že se ho účastní i předseda vlády.

V případě protiteroristické jednotky TEK se jedná o první ztrátu na životě při ostrém nasazení. Na sociální síti vyjádřila rodině mrtvého policisty soustrast prezidentka Katalin Nováková i premiér Orbán.

V Maďarsku zadrželi syrského člena IS podezřelého z poprav

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám