Hlavní obsah

Muž na pařížském nádraží ohrožoval nožem policisty. Ti ho zastřelili

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž

Muž ozbrojený nožem v pondělí ráno na pařížském Severním nádraží (Gare du Nord) ohrožoval policisty. Ti proti němu zasáhli a zastřelili ho. Ministr dopravy Jean-Baptiste Djebbari rozhlasové stanici RMC řekl, že policisté utrpěli jen lehká zranění a nic nenasvědčuje tomu, že by se jednalo o teroristický čin.

Foto: Adrienne Surprenant, ČTK/AP

Ilustrační foto

Článek

Útočníka podle ministra policisté znali již z dřívějška, často se pohyboval v prostorách nádraží.

Nůž útočníka měřil asi 30 centimetrů a byl na něm nápis ACAB (angl. All cops are bastards – Všichni policisté jsou parchanti). Policisté razantně zasáhli v obavě, že by muž mohl ohrozit cestující na frekventovaném nádraží, odkud odjíždějí rychlíky na sever Francie i do zahraničí.

„V pondělí ráno kolem 7.00 ohrožovala policejní hlídku v regionu Île-de-France osoba vyzbrojená nožem. Policisté použili své zbraně a předešli tak ohrožení sebe i cestujících,” napsal na Twitteru ministr vnitra Gérald Darmanin.

Policisté na muže vystřelili pět ran. Na místo následně přijely další jednotky.

„Hned jsme pochopili, co se stalo, když lidi začali v panice utíkat,” citoval server Le Parisien jednoho z očitých svědků.

„Instrukce jsou jasné. Hned jsme stáhli žaluzie, je to protokol i reflex. Pořád se mi klepou ruce. Vím, že tyhle incidenty se na nádraží mohou stát, ale snažím se na to nemyslet,” uvedl další muž, který provozuje na nádraží obchod.

Kvůli incidentu byl omezen provoz v zóně odjezdů dálkových vlaků na Severním nádraží. Několik vlaků podle BFM TV nabralo zpoždění, zejména vlaky Eurostar do Belgie a Británie.

Reklama

Výběr článků

Načítám