Hlavní obsah

Muslimské hřbitovy se vzpírají a odmítají pohřbít atentátníka

Právo, nek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Muslimský hřbitov ve Vídni odmítl pohřbít atentátníka Kujtima Fejzulaie, který začátkem listopadu zabil v centru rakouské metropole čtyři lidi, načež jej zlikvidovala policie. Potvrdil to správce hřbitova Ali Ibrahim.

Foto: Lisi Niesner, Reuters

Policisté ve Vídni.

Článek

„Alláh s ním zúčtuje. Ale i my máme pocit, že musíme něco udělat. Je to vrah, který zabil nevinné lidi, a poškodil tak celou muslimskou komunitu,“ řekl Ibrahim listu Kurier s tím, že to odmítá i mnoho místních muslimů. „Nepřejí si, aby jednou leželi vedle vraha,“ dodal.

„Vypadni, ty svině.” Sociální sítě ovládla svérázná vídeňská reakce na teror

Evropa

V Rakousku je ještě jeden muslimský hřbitov – v Altachu v nejzápadnější spolkové zemi Vorarlbersko. Ten ale Fejzulaie také nechce pohřbít s odůvodněním, že je určen jen pro muslimy, kteří v době smrti měli v regionu trvalé bydliště.

„Nehodláme dělat žádnou výjimku a už vůbec ne v tomto konkrétním případě,“ zdůraznil starosta Altachu Markus Giesinger, jehož obec hřbitov spravuje. Zřízen byl v roce 2012 a má místo pro 700 hrobů.

Razii ve Vídni proti islamistům patrně prozradil tlumočník

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám