Hlavní obsah

Mrtvou matku schovával Rakušan ve sklepě a pobíral její důchod

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vídeň

Šestašedesátiletý Rakušan měl rok ve sklepě uložené tělo své mrtvé 89leté matky. Neoznámil její smrt, aby mohl dál pobírat její důchod, uvedla rakouská policie poté, co bylo tělo objeveno.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Na podvod se přišlo poté, co do okrsku v na západě Tyrolska nastoupil nový pošťák a chtěl vidět ženu, jíž nesl důchod. Syn to odmítl. Peníze se proto vrátily důchodovému úřad. Při následném vyšetřování bylo v sobotu objeveno mumifikované tělo matky ve sklepě.

Muž se staral, aby se tělo nekazilo. „Zajistil, aby se nešířil zápach. Matku obložil chladicími výplněmi, které pravidelně vyměňoval. Tělo například zasypal i kočkolitem. Tělo bylo mumifikované,“ uvedl policista Helmuth Gufler zabývající se podvody při příjmu sociálních dávek. Dodal, že se muž k činu přiznal. Nezákonně získal 50 000 eur (1,72 milionu korun).

Neočkovaným v Rakousku se zkomplikuje život

Koronavirus

Důvodem bylo, že Gufler neměl žádný jiný příjem než matčin důchod.

Syn uvedl, že pokud by nahlásil smrt matky, nemohl by si ani dovolit zaplatit její pohřeb a mít dům, kde spolu žili. Svého bratra odradil od návštěvy, protože mu řekl, že je matka v nemocnici a nemá cenu za ní jezdit, protože se zhoršila její demence a zřejmě by ho ani nepoznala, uvedla stanice ORF.

Reklama

Výběr článků

Načítám