Hlavní obsah

Mořské vlny v Bretani stříkaly až do ulic

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kamera v Saint Malo ve francouzské Bretani zachytila, jak mořská voda vystříkla na pobřeží a převalila se přes protipovodní hráz. V přístavním městě nejde při silném větru o nic neobvyklého, tentokrát ale bylo vody tolik, že komplikovala dopravu.

Masivní vlny stříkají vodu do ulic BretaněVideo: Reuters

 
Článek

Varování před silným větrem a možnými bouřemi přišlo od meteorologů už v pondělí. Vichřice zasáhla celou bretaňskou oblast a přinesla ji bouře, která ve Francii dostala jméno Pierrick. Vlny na pobřeží, které zahalila vodní tříšť a místy mlha, hnala rychlostí až 130 kilometrů za hodinu.

Pro přístavní Saint Malo jsou velké vlny tříštící se o pobřeží typické. Tentokrát se však voda vlila do ulic a komplikovala dopravu. Na záběrech jde vidět, že místní se museli vodou brodit.

V některých částech Normandie byla přerušena doprava a v pěti francouzských departementech - Eure, Seine-Maritime, Gironde, Charente-Maritime a Pyrenées - byla vyhlášena oranžová, tedy druhá nejvyšší výstraha.

Pierrick má podle meteorologů při svém postupu přinést do centrální Francie silný déšť a mnohde i kroupy.

Francouzské Saint-Malo. Přístav, který doslova povstal z popela

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám