Hlavní obsah

Mladík na Slovensku vyhrožoval, že postřílí spolužáky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slovenští policisté zadrželi ve Škole uměleckého průmyslu v Trenčíně osmnáctiletého Petra, který vyhrožoval, že postřílí své spolužáky. O případu informoval jako první web Startitup.sk. Policie zásah potvrdila. „Zahájili jsme trestní řízení ve věci přečinu násilí proti skupině obyvatel,“ uvedla trenčínská policejní mluvčí Katarína Kuzmová.

Foto: Polícia SR

Slovenská policie při zásahu

Článek

Žáka čtvrtého ročníku zadrželi policisté v pondělí přímo v budově školy. „Prý chtěl postřílet spolužáky. On je takový zvláštní,“ citoval server zdroj z prostředí školy.

Policejní mluvčí vyvrátila původní informace, že ve škole zasahovalo protiteroristické komando. „Na místě zasahovali běžní policisté,“ dodala Kuzmová.

Policie ve středu potvrdila, že v případu už padlo obvinění. Pokud mu bude prokázána vina, hrozí Petrovi trest vězení na šest měsíců až tři roky. „Obviněný bez předchozího slovního a fyzického konfliktu před svými spolužáky uvedl, že chodí na střelnici a má zbraň, konkrétně revolver. Tento přinese do školy a tam to vystřílí. Řekl také, že historie se zopakuje,“ uvedla slovenská policie na sociální síti.

URNA potřebuje čas, než se sbalí, řekl policejní prezident. Nesmysl, oponuje šéf útvaru

Domácí

Peter měl podle televize Markíza vzbudit pozornost policie už před dvěma lety, kdy na sociální síti zveřejnil fotografie zbraní. Jeho babička televizi řekla, že chlapec byl šikanován.

Bezpečnostní opatření

V reakci na střelbu na pražské univerzitě, jež si vyžádala 14 obětí, zvažuje opatření i Slovensko, mluví se třeba o detektorech kovů u vstupů do budov či monitorování v okolí škol. O zmíněných opatřeních rozhodne bezpečnostní audit, o jehož spuštění informovali tento týden ministři vnitra a školství.

Opatření v jednotlivých školách budou záviset na míře bezpečnostního rizika. „Dojde ke kategorizaci škol. Kontrola při vstupu do budov bude minimum na jedné každé škole,“ uvedl slovenský policejní prezident Ľubomír Solák.

První trest za vyhrožování střelbou jako na fakultě. Muž z Klatovska dostal podmínku

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám